Ordre som kommer inn før 13.00 sendes samme dag!

Nye produksjonsmetoder har gjort det mulig for oss å videreutvikle den velkjente BLÅMANN kjettingen. Den kommer nå i en enda bedre utgave enn tidligere!

Den nye og forbedrede piggen har 10% høyere kjernehardhet og 7% større volum som gjør BLÅMANN mer slitesterk enn noen gang før. Den spesialutviklede herdemetoden gjør det mulig for oss å lage en kjetting som beholder sin slitestyrke lenger enn andre kjettinger som er basert på tradisjonelle herdemetoder.

Vi kaller det Blåmann Herding.

Blåmann herding

Alle BLÅMANN kjettinger herdes med en unik metode (blå graf) som fører til at hardheten i overflaten på pigg og kjetting blir noe lavere enn ved tradisjonelle herdemetoder (rød graf).

Hardheten lenger inn i stålet blir desto mye hardere enn ved tradisjonell herding. Vi skaper da en kjetting som tåler mye mer slitasje over lengre tid enn andre kjettinger.


Norsk kjetting

– BÆREKRAFTIG PRODUKSJON

Med bærekraftig produksjon mener vi å minske ressursbruk, miljøødeleggelse og klimagassutslipp når en lager en vare. På sikt vil dette føre til økonomisk vekst, begrense klimaendringer, og øke livskvaliteten til mennesker på jorda.

Vi ønsker å bidra til å sikre gode levevilkår for nåværende og fremtidige generasjoner. Dette innebærer at vi, som jobber i en bransje som på sett og vis er en del av utfordringen, forsøker å minimalisere våre utslipp og miljøavtrykk. Vi har derfor minimalt med lange transporter ved frakt av varer som betyr lavere CO2-utslipp. Vi produserer våre kjettinger i Norge hvor vi har kontroll på produksjon- og arbeidsvilkår for de som jobber der. Våre kjettinger er norsk design og de produseres med fornybar norsk energi.


Blåmann-piggen

Den nye Blåmann-piggen har spesielt god gripeevne og er enda sterkere enn tidligere pigg!

Dagens Blåmann-pigg er en 7×8 mm rektangulær pigg. Vi har økt kjernehardheten med 10% fra tidligere pigg. Volumet på piggen er nå 7% større, og dette kombinert med egen spesialherding gjør Blåmann til den sterkeste noen sinne. Blåmann kjettingen har lenge vært markedsleder på transportkjetting, og den er utviklet av Flom Kjetting sammen med NLF og deres mange medlemmer over lang tid. Blåmann er uovertruffen på kvalitet og levetid. Vårt Blåmann-sortiment består av kjettinger til lastebil, traktor og anleggsmaskiner. Kjettingene tåler mer enn kjettinger produsert med tradisjonell herdemetode, og har dermed en lengere levetid enn andre kjettinger i markedet. Klikk på videoene å få et lite innsyn fra kjettingfabrikken i Mandal hvor Blåmann-kjettingene produseres.

Kjøp norsk – kjøp Blåmann!

Handlekurv